Lyver vi eller kender vi bare ikke betydningen?

Hi Dolls! 

Dette indlæg er inspireret af sidste weekends Pride samt en almindelig dag i historieundervisningen.
Vi blev fredag eftermiddag introduceret til emnet historie på et fagligt niveau og skulle i den forbindelse diskutere hvad vi kan bruge historie til, samt et eller andet jeg ærlig talt ikke husker. Hvad jeg dog husker er at vi kom ind på at Danmark er et mangfoldigt land – eller, det bryster vi os i hvert fald af at være.
Diskussionen i klasserummet sad fast i mig og tankerne myldrede frem. Er vi virkelig mangfoldige? Hvis man kigger i ordbogen er mangfoldighed defineret som det at “variere sit indhold” – så at vi i Danmark gerne vil være forkæmpere for mangfoldighed og “prale” af det, det kan jeg slet ikke få til at give mening.

Lad os nu bare starte med Pride-weekenden. Her hyldes “de anderledes” – de mangfoldige. Jeg var ikke selv med, men fulgte diverse medier, stories og Facebook-opslag og kunne tydeligt se den fest som mange holdt i Københavns gader.
Dagene efter så det dog ikke så festligt ud. Det ene opslag efter det andet fyldte pludselig mit Facebook-feed omkring folk der var blevet slået ned, fået tilråbt en masse grimme ting og endda endt på skadestuen. Hvorfor? Fordi de fejrede mangfoldigheden.

Et andet eksempel er den nye tildækningslov. Nu må man pludselig ikke dække sig til i offentligheden – altså der fratages noget kultur fra noget der ikke er dansk. Er det mangfoldighed?

Jeg undres også ofte når jeg ruller ned af Instagram. Jeg beundrer de smukke negle, de fantastiske kvindekroppe og de dejlige hundehvalpe. Forleden så jeg et repost på Nyx Cosmetic, som havde delt et billede af en mand, der havde brugt deres makeup.
Dette blev angrebet så voldsomt at jeg flere gange faktisk var mundlam. Det var “ulækkert”, “unaturligt” og “henviste til en forkert målgruppe”. Mange skrev sågar at de ville stoppe med at købe Nyx produkter samt unfollow deres account. Hvorfor? Fordi de fejrede mangfoldigheden.

Nu spørger jeg så bare – er vi overhovedet mangfoldige? Eller er ordet blevet misbrugt så meget, at det bare er blevet en trend at slynge ud hist og her? Ved vi overhovedet hvad det betyder?
Hvis ikke, så bare rolig – jeg har slået det op. Ofte er de, som ser sig selv som mangfoldige, nemlig kun mangfoldige på nogle punkter. Men mangfoldighed er vel at respektere at folk er forskellige, uanset hvad det drejer sig om.
Hvis vi som nation skal fejre mangfoldigheden, så er vi nødt til at vide hvad det betyder. Og det starter i dag med en definition på ordet.

Mangfoldighed

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s