Jul på SU

Hi Dolls ♥

Det er efterhånden længe siden i har hørt fra mig og det er der egentlig ikke noget særlig god grund til. Jeg har som så mange andre haft travlt med både eksamener og juleforberedelser det sidste stykke tid. Men alt det kommer der et længere indlæg om her en af dagene.
Jeg kom i tanke om forleden dag, at et af mine mest populære emner er hvordan man sparer penge – og hvem vil ikke det her i julen?
For andet år i træk er jeg studerende i julen og modtager derfor kun SU. En meget lille sum penge i forhold til mit tidligere 37 timers job. Derfor har jeg måtte skrue min juleshopping og julehygge lidt ned.

giphy.gif

Men, det kan jo ikke komme som nogen overraskelse at julen kommer igen i år. Derfor har jeg haft gået i gang i god tid – rigtig god tid faktisk. Jeg startede med at købe julegaver allerede i september måned, sådan at jeg ikke ville vælte mit budget her i december. Derudover fik jeg også købt et par stykker da det var Black Friday tilbage i november.
Nogle julegaver har jeg indkøbt i genbrugsbutikker – og det lyder måske rigtig tarveligt, men! Jeg køber selvfølgelig kun ting som aldrig har været brugt eller åbnet, dvs. de stadig er i original emballage – og så til en langt billigere pris.

Når det kommer til indpakning af gaverne så kan det også betale sig at bede om at butikken pakker dem ind. På den måde spares gavepapir og gavebånd.
Til- og frakort har jeg i år selv lavet – og det kan du også! Jeg bruger rigtig land tid på at farvelægge de populære voksenmalebøger og når en side er færdig river jeg den ud og skærer små cirkler af det. Inden de limes sammen med hvide cirkler i samme størrelse, udskærer jeg små snefnug i.

Julen er ikke kun om gaver – for mig handler det også om at bage og sprede julehyggen. Og det kan også gøres på et budget. Jeg har i år haft overskud til selv at bage, men man kan altså også købe en pakke småkager (20 kr i Netto) og så blot dekorere dem som man vil. Det gjorde jeg først på måneden og kæreste blev så glad da han kom hjem fra studiet.
Glasuren var også på budget – flormelis og vand, samt grøn frugtfarve og drænet rødbedesaft. Sprøjteposen var ganske simpelt en frysepose med et lille hul i hjørnet.

20171213_130324633_iOS.jpg

Julestemningen købte jeg på tilbud. Adventstallene var sat ned til 40 kr for alle fire i Molly Marais og lysene er fra Søstrene Grene til 9 kr pr stk. og vandperlerne er fra eBay.

20171218_093435976_iOS.jpg

Det var mine top-of-the-head julesparetips – har du nogle at tilføje?

En mening om “Jul på SU

  1. Julen kan hurtigt handle om de mange ting man skal have og købe. Fedt at du sætter fokus på hvordan man kan holde udgifterne nede samtidig med at det giver anledning til julehygge. Hvor er det bare nogle fine kort du har fået lavet 😉

    Jeg er selv på SU og elsker at lede efter den perfekte gave til en god pris. Jeg har desuden en julegavekonto jeg sætter af til hver måned, så udskrivningen ikke vælter budgettet i December.

    Håber du har en dejlig jul 🌲

    /Helle

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s