Sådan forbereder jeg mig bedst til eksamen

Hi Dolls ♥

Så er det ved at være den tid igen – eksamensperiode. I hvert fald for mit vedkommende. Forleden dag blev eksamensdatoerne offentliggjort og jeg selv skal både op d. 7/12 og 11/12 – og fordi det ligger så tidligt, så når jeg desværre ikke at få læseferie, hvilket jeg faktisk er enormt gal over… men det er der jo desværre ikke noget at gøre ved. I stedet må jeg jo bare forberede mig så godt jeg nu kan og samtidig passe mine skemalagte fag imens.

Hvordan man bedst forbereder sig til eksamen kan være meget individuelt, men jeg tænkte nu alligevel at jeg ville dele med jer hvordan jeg forbereder mig.

1. Først og fremmest får jeg fat i undervisningsbeskrivelsen fra min lærer. I den står der alt materiale som er blevet brugt samt alle de fokuspunkter der er blevet undervist i og hvilke ting og viden vi helst skulle have lært i og om det pågældende emne. Undervisningsbeskrivelsen krydstjekker jeg med mine noter, og er der et begreb eller noget viden som jeg ikke har i mine noter, så skriver jeg det op og ved at jeg skal have læst ekstra op på det.
Når alle mine noter passer med hvad der står jeg har lært i løbet af året, så printer jeg dem ud.
Med mine fine overstregningstusser, highligter jeg de vigtigste ting. Og hvad er de vigtigste ting? Det kommer jeg til i punkt to.

2. For at holde bedst styr på hvad jeg overstreger, har jeg sat navn på hver farve – og for at gøre det helt vildt fint og hyggeligt, så har jeg pyntet dem alle sammen med glimmer-holo-neglelak fra Color Club 😀
Man kan helt selv bestemme hvad man skriver på – jeg har valgt “forsøg”, “begreb”, “teoretiker”, “citat”, “dato” og “husk!”.
“Forsøg” dækker både over forsøg og eksperimenter – både af mig selv og dem vi har læst om.
“Teoretiker” dækker over alle de kloge hoveder vi skal kunne huske og “dato” gælder for både dato og årstal som er værd at huske på.
“Husk!” er den som jeg streger over med når jeg skimmer – den der hjælper mig med at lave noter efterfølgende.

3. Når alle noter er skrevet, krydset med undervisningsbeskrivelsen og udprintet samt overstreget, så læser jeg dem igennem en gang til. Hvert fag har sit eget ringbind, som har hver sin indholdsfortegnelse, hvor alle emner og temaer er delt op. Fx i biologi er det delt op i celler, vandløb, krop og sundhed og DNA – det vil sige at der her er fire emner jeg kan komme op i og forberede mig på.

4. Dagen før eksamen læser jeg det hele én sidste gang og øver mig i at kunne de forskellige begreber i hovedet. Derefter pakker jeg alt sammen i min taske og lægger tøj, sko og hårpynt frem så det hele er klart.
I tasken sørger jeg for at alle mine noter er sammen med blyanter, viskelæder, kuglepen, overstregningstusser, en flaske vand og et stykke frugt. Er det noget som skal skrælles fx en appelsin, så skræller jeg den hjemmefra og lægger i en bøtte, så jeg bare kan spise uden at spilde tid med at skrælle den. Jeg har også min dimreterning og spinner med samt læbepomade.
Er det en eksamen med internet-adgang, så pakker jeg også min computer og oplader, samt usb-stik.
Når det hele er pakket, så bruger jeg resten af dagen/aftenen på at pleje mig selv og slappe af/undgå stress. Jeg tager blandt andet et langt bad, renser og plejer mit hår og ansigt, tager et fodbad og plejer mine tæer/negle, lægger en pæn mani på hænderne, slapper af med en ansigtsmaske og leger med min iPad – men ikke noget stressende. Jeg forsøger så vidt muligt at gå tidligt i seng og få sovet godt igennem.

5. På selve eksamensdagen står jeg op i god tid og tager alt i slowmotion. Morgenmad og kaffe skal indtages siddende og mit hår og makeup skal ikke stresses om. Alt er allerede pakket dagen før, så det behøver jeg heller ikke stresse over.
Jeg tager op mod skolen så jeg er der ca. 20-30 min før jeg skal op. Det er godt at være der i god tid, men jeg ved med mig selv at jeg ikke skal være der alt for tidligt, da jeg så gør mig selv alt for nervøs.
Når det er min tur, så er det “bare” at følge læreren, som jo er min ven i eksamenssituationen og gøre det der skal gøres – forberede oplægget. Efter forberedelsen er det min tur til at shine. Jeg skal ind og fortælle lærer og censor hvor klog jeg er, om alt det jeg har lært og om hvor god jeg er til at læse og forklare de forskellige bilag. Jeg skal nemlig huske på, at eksamen ikke handler om at to mennesker skal dømme mig, men at jeg skal lære to mennesker om noget jeg har læst på i et halvt (til et helt) år.

Jeg ved ikke om i kan bruge nogle af mine rutiner – måske i selv har nogle andre i har lyst til at dele? Nåh ja, og mine noter kommer selvfølgelig ud til jer igen i år, når jeg selv har været oppe. Her til december er det biologi og geografi.
Held og lykke til alle os der skal op nu her ♥

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s