Hvorfor jeg hader, at jeg elsker mine 12-taller…

Hi Dolls ♥

Skoleåret er endelig slut! … altså for denne gang – jeg starter igen d. 14 august på andet år, men for nu så skal jeg bare glæde mig over at jeg fik gennemført det første år, jeg skal nyde min sommerferie, jeg skal glæde mig til Frankring, jeg skal få mit stressniveau ned på normalt og jeg skal tage lidt kilo på. Eksamensperioden for mig var nemlig ét stort helvede.
Hvorfor er det at elever skal udsættes for et så stort press, skal vurderes på viden fra et helt år på knap 25 min? Hvorfor skal man udsættes for de sindsygt høje krav som samfundet sætter, som de andre elever sætter og ikke mindst – de krav man sætter for sig selv?

For halvanden måneds tid siden startede min læseferie, og den blev nærmest udelukkende brugt på at læse. Jeg ville nemlig ikke være den fail, som bruger et helt år på at lære, for så på en enkelt dag at smide det hele på gulvet. Man tør jo knap åbne de sociale medier, af frygt for at får smidt det ene 12-tal efter det andet direkte i ansigtet – for hvad nu hvis man ikke selv kan præstere så godt som de andre?

Det hele startede med min psykologi-eksamen – vi havde fire emner vi kunne trække. Min største frygt var at trække intelligens – så det var selvfølgelig det sæt jeg endte med. Under hele forberedelsen var jeg så sindsygt nervøs at jeg egentlig var tæt på at give op, pakke mine ting og gå hjem. Selve eksamenen gik super hurtigt og pludselig var tiden gået – de sidste par minutter måtte jeg snakke ekstra stærkt for at få det hele med!
Voteringen tog sindsygt lang tid – vi snakker 8-10 minutter – hvilket gjorde mig vanvittigt nervøs! Da jeg endelig kom ind igen, startede censor med at sige at på et 12-tal ville der kun være små uvæsentlige fejl… og jeg havde lavet en fejl, som jeg dog selv nåede at rette, inden jeg kom frem til pointen – derfor endte jeg på et flot 12-tal! En sten faldt fra mit hjerte, men jeg forstod det slet ikke. 12 i et emne jeg var så usikker på, som havde fået mig ud i et stressniveau jeg knap kunne håndtere!

Efterfølgende stod den på skriftlige eksamener – første dansk og efterfølgende engelsk. Den danske synes jeg selv at jeg nailede 100% – og eftersog jeg hev mit andet 12-tal hjem der, var censor tydeligvis enig. Engelsk gik knap så godt, men det havde jeg forudset. Jeg endte på et stort 10-tal, men i min verden er 10 slet ikke acceptabelt.
Heldigvis gik min mundtlige engelsk eksamen meget bedre. Det var en 24-timers eksamen, hvor vi trak et af de emner vi har arbejdet med hele året. Jeg gik og håbede på noget fiktion, men trak non-fiktion – et uddrag fra en novellesamling. Jeg arbejdede hårdt hele dagen og gik op med en super grim følelse i maven. Få minutter før jeg skulle ind og eksamineres fik jeg det så dårligt, med en følelse af at jeg skulle besvime, og måtte sidde ned et øjeblik før det gik løs.
Eksamenationen gik igen super stærkt, jeg fortalte og forklarede og svarede på alle min lærers spørgsmål, men da censor skulle spørge ind til noget, havde hun ingen spørgsmål – noget der fik mit hjerte til at springe et slag over. Jeg havde nemlig hørt fra dem der var oppe før mig, at hun spurgte ind til meget og var en stor del af samtalen, så da hun ikke havde nogle spørgsmål til mig blev jeg super nervøs. Det viste sig dog at det var fordi jeg selv havde formået at komme med alt det hun ville spørge om, naturligt i min fremlæggelse, og jeg endte igen på et 12-tal!

Dansk mundtlig var næste stop. Jeg håbede på retorik, og for første gang trak jeg et emne jeg følte mig stærk i! Forberedelsen gik ok, men i min egen verden gik selve eksaminationen forfærdeligt. Jeg kom grædende ud og ventede nervøst på at de var færdige med at votere. Det endte kun på et 10-tal, da jeg flere gange fik byttet rundt på to begreber. Dog fik jeg den store kompliment af både lærer og censor, at jeg var en fornøjelse at høre på og at jeg var utrolig selvsikker i det jeg sagde. Desværre er 10 ikke acceptabelt for mig, for med alle de 12-taller, hvordan kunne jeg så gå så langt ned til et 10-tal…

Min sidste eksamen var samfundsfag på B. I december var jeg oppe på C og fik et stort 12-tal. Derfor var jeg sindsygt nervøs for ikke at kunne præstere lige så godt på B… hvilket jeg så heller ikke gjorde. Det var igen en 24-timers eksamen, hvor jeg trak økonomi – emnet jeg helst havde håbet på. Jeg forberedte mig lige så godt jeg kunne, men var slet ikke selvsikker. Jeg fremlagde min analyse af de forskellige bilag jeg havde fået udleveret, den synopsis jeg havde skrevet og de bilag jeg selv havde fundet.
Resulatet var et 10-tal… et 10-tal som jeg efterfølgende græd triste tårer over, for hold nu op hvor var jeg skuffet over mig selv.

Alle de her eksamener og forventninger knækkede mig flere gange! Det lyder måske nemt for mig at sige, da jeg afslutter året med et snit på 11,9, men det har haft sin pris. Jeg har sovet sindsygt dårligt, jeg har ikke spist rigtigt og har faktisk tabt mig næsten 6 kg. Jeg har været dybt stresset og haft let til tårer og jeg har været grædefærdig og virkelig langt nede når jeg ikke har haft kunne præstere til et 12-tal.
Jeg tror simpelthen ikke på at det press der bliver lagt på elever hvert år, al det stress – jeg tror simpelthen ikke på at det er sundt, og jeg håber på at der en dag kommer en anden måde man kan blive bedømt på!

Til sidste vil jeg dog lige tilføje at jeg haft haft et af de bedste år i mit liv! Alt det sociale jeg har haft med pigerne i klassen, de gode feedbacks fra lærerne og følelse af at slå til når det gælder – trods stressen der fulgte med.
Jeg glæder mig faktisk til at starte igen efter sommerferien, men er samtidig sindsygt nervøs. Både fordi det er udelukkende enkeltfag, hvor jeg ikke følger en fast klasse, men også fordi psykologi bliver opgraderet til B – dvs jeg risikerer at miste mit 12-tal der. Jeg skal også læse e-learning for første gang, og så endda et B fag…. nåh ja, og så skal jeg have matematik.. et fag jeg altid har hadet og været sindsygt dårlig til…
Jeg håber at det går! Nu starter sommerferien i hvert fald og min krop skal tilbage til normalen! ♥

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s